A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 287,16 ponttal, 1,15 százalékkal, 25 339,99 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 38,71 ponttal, 1,42 százalékkal nőtt, és 2767,08 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 167,83 ponttal, 2,29 százalékkal emelkedett, és 7496,89 ponton zárt.

A szerdai és csütörtöki drámai mértékű indexcsökkenés után nőtt a befektetői kockázatvállalási kedv, az árfolyamok felfelé korrigáltak. Az utóbbi 8 hónap legnagyobb kétnapos esését kiváltó hangulatromlást részben az okozta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a hét elején rontotta a globális gazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését, részben az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség mélyülése miatt.

A szerda-csütörtöki esés által leginkább érintett technológiai szektor különösen jól teljesített pénteken, az Apple és a Microsoft árfolyama több mint 2 százalékos pluszt ért el, a technológiai ágazat emelkedéséhez a FAANG-részvények is hozzájárultak. A kezdőbetűik neve alapján FAANG néven emlegetett - a Facebookot, az Amazont, az Apple-t, a Netflixet és a Google-t tömörítő - csoport részvényei is erősödtek a pénteki kereskedésben, azonban a Facebook a kezdeti emelkedés után a zárás előtt mintegy 0,4 százalékos mínuszba fordult, a Netflix vezette az erősödést csaknem 5 százalékos plusszal.

A pénzügyi szektor nagyvállalatai közül a Wells Fargo és a Citigroup árfolyama emelkedett a kedvező negyedéves eredmények folytán, a JP Morgan Chase részvénye azonban 1,5 százalékos mínuszt jelzett annak ellenére, hogy emelkedő bevételek mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt az idei harmadik negyedévben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!