A Dow Jones mutató 52,39 pontot, azaz 0,43 százalékot ment fel, és 12 268 ponton fejezte be a kereskedést. A Standard & Poor's 500-as indexe 7,78 pontot tudott emelkedni, ami 0,56 százaléknak felel meg, és 1406 pontos záróértéket jelent. A technológiai szektor Nasdaq mutatója záráskor 8,27 ponttal volt feljebb mint egy nappal korábban, vagyis 0,34 százalékot izmosodva 2416 ponton hagyta el a parkettet. Az amerikai piacok kedden - elsősorban a kínai tőzsdeindex 9 százalékos zuhanása miatt - több mint 3 százalékot estek, és a tegnapi korrekció sem volt elég arra, hogy pluszban fejezzék be a hónapot. A Dow Jones 2,8 százalékos, a Nasdaq pedig 1,9 százalékos mínuszban fejezte be a februári kereskedést. A kereskedők szerint a mai kilátások nem egyértelműek, bár New York magához térése, és a kínai részvényárak 4 százalékos emelkedése mindenképp jó jelnek tekinthető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!