Magához tér a dollár

Folytatja a felkapaszkodást a dollár az euróval és a jennel szemben, a piacok a ma esedékes michigani fogyasztói bizalmi index mellett fél szemmel már a jövő heti Fed-döntésre figyelnek.
NAPI Online, 2004. december 10. péntek, 10:36
Fotó:

Ma reggel 1,3223-ig is gyengült az euró /dollár árfolyam; kedden még rekordösszeget, 1,3470 dollárt kellett adni egy euróért. A jennel szemben három heti csúcsra, 105,47-re erősödött az amerikai fizetőeszköz, miután a múlt héten még 101,81-gyel ötéves mélypontra zuhant.
Megtámogatta a zöldhasút az a kínai döntés is, hogy nem változtatják meg a dollár súlyát a valutatartalékokban.
A magyar idő szerint délután háromnegyed 4-kor közzéteendő michigani bizalmi indextől a Bloomberg javulást vár, a Fed-döntésre pedig a legtöbb elemző borítékolja az újabb 25 bázispontos emelést. Ha így lesz, a Fed 2,25 százalékos alapkamata meghaladhatja az ECB-kamat 2 százalékos szintjét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK