Magához tért Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 169,26 pontos, 0,8 százalékos emelkedéssel, 22 705,29 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,247 milliárd forint volt, a vezető részvények, a Mol-papír kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2016. február 12. péntek, 18:17
Fotó: MTI Fotó

A Mol  0,4 százalékkal 13 505 forintra csökkent, a papírral 763,4 millió forint értékben kereskedtek.

Az OTP-részvények ára 1,6 százalékkal 5840 forintra erősödött, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, a 387 forinton záró részvényekből 439,1 millió forintnyi forgott a parketten.

A Richter-papírok árfolyama 1,3 százalékkal 5026 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,8 milliárd forintot ért el.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója szerint a kedvező nemzetközi hangulat miatt a BUX is erősödött a nyugat-európai tőzsdeindexekkel együtt. A magyar tőzsde árai ugyanakkor kisebb mértékben emelkedtek, mint a centrális nyugat-európai piacokéi.
A szakértő szerint a befektetők jól fogadták mind a nyugat-európai - német, olasz -, mind pedig a közép-európai - magyar, lengyel, szlovák - kedvező GDP-adatokat, valamint az amerikai jó makroadatokat is.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en arról beszélt, hogy egyre több ország szorgalmazza - legutóbb az Egyesült Arab Emírségek energiaügyi minisztere - az olajkitermelés korlátozását. A hírnek, hogy az Egyesült Arab Emírségek beállt ebbe a sorba, pozitív hatása volt a részvénypiacok forgalmára. A kedvező hangulat érződött a forinton és a környező országok devizáin is, amelyek erősödtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK