Az amerikai részvények a tegnapi esést követően pluszban kezdték a keddet, miután a vártnál jobb negyedéves eredményeket publikált a Home Depot és a Target, valamint kedvező gazdasági adatok láttak napvilágot - írja a Marketwatch. A Dow Jones 0,3 százalékos erősödést követően, 9164 ponton kezdte a kereskedést, a Nasdaq hasonló plusz után 1937 ponton nyitott, míg az S&P 0,14 százalékos emelkedéssel, 981 ponttal kezdte a napot. Többek között, az újonnan meginduló családi házak építéséről és a termelői árindexről publikált kedvező adatok járultak hozzá az indexek emelkedéséhez.

A vásárlók és eladók aránya kilenc az egyhez volt.

A Home Depot papírok 3,45 százalékkal emelkedtek, miután a társaság hét százalékos profitcsökkenésről számolt be; a kiskereskedelmi Target nyeresége ugyan esett, de kisebb mértékben a vártnál, így ennek köszönhetően a részvényárfolyamok 5,6 százalékkal erősödtek.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!