Kedden New Yorkban a DJIA-30 index 0,23 százalékos, az S&P-500 index 0,01 százalékos emelkedéssel, a Nasdaq Composite index pedig 0,07 százalékos csökkenéssel kezdte a keddi kereskedést.

A tőzsdei nyitás előtt a vártnál kedvezőbb adatok jöttek ki a kiskereskedelmi forgalom októberi alakulásáról. A kiskereskedelmi forgalom októberben 1,7 százalékkal nőtt az előző havihoz képest a szeptemberi 0,8 százalékos növekedés után, meghaladva az 1,4 százalékos növekedést jelző piaci várakozásokat.

A tőzsdei befektetők a Fed monetáris szigorítási szándékát igyekeznek felmérni az ilyen és hasonló kedvező makrogazdasági adatok, valamint a makacsul magas infláció függvényében.

A vártnál jobb negyedéves eredményt jelentett a kezdés előtt a Walmart és megemelte éves előrejelzését is. A Home Depot szintén pozitív meglepetést okozott elemzői körökben negyedéves eredményével. A kiskereskedelmi láncok jó eredménye arra utal, hogy a lakosság költekezési hajlandósága a magas inflációs környezetben is tartósnak ígérkezik.

A tőzsdei árfolyamok az elmúlt napokban meglehetősen vegyesen alakultak az amerikai értékpapírpiacokon az inflációs aggodalmak miatt. A hétfői zárás enyhén negatív volt.

Az olajár vegyesen alakult kedden. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 80,73 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben 0,19 százalékos napi csökkenéssel, míg a Brent ára 0,18 százalékkal 82,20 dollárra emelkedett.

Az arany spot ára 0,16 százalékkal csökkent unciánként 1860,78 dollárra, az eurót 0,30 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1332 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!