Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője elmondta: több, mint 2 százalékos mínuszban zárt a piac, viszont nagy forgalom volt, ami meglepetés az előző napok alacsony forgalma után. Az európai részvénypiacokon és a tengerentúlon is csökkenés van, mert a jegybankok nem haladnak jól az infláció elleni küzdelemben a befektetők szerint.

Magasabb kamatok, és szigorítás várható az Egyesült Államokban, és Európában is a monetáris szigorítás van napirenden, ilyenkor jellemzően a részvénypiacon az eladók dominálnak

– jegyezte meg a pénzügyi szakember.

 

  • Mol 56 forinttal, 2,08 százalékkal 2634 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 310 forinttal, 2,94 százalékkal 10 240 forintra esett, forgalmuk 7,4 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 6,0 forinttal, 1,51 százalékkal 391 forintra gyengült, forgalma 202,5 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 105 forinttal, 1,38 százalékkal 7520 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

 

A BUMIX 3571,70 ponton zárt kedden, ez 21,72 pontos, 0,60 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!