Az ipari ágazatok zömét tegnap negatívan érintette a nyersanyagárak emelkedése, kivételt képeztek ez alól természetesen a bányavállalatok és az olajcégek. Emellett az amerikai részvénypiacok visszaesését az is segítette, hogy ottani elemzők szerint a Fed a két éve tartó kamatemelési ciklussal túlságosan lefékezte a világ legnagyobb gazdaságát. Több mint öt százalékkal hanyatlott a Ford árfolyama, miután a Credit Suisse leminősítette a céget. A Morgan Stanley szerint az év végére 72 dollárig drágulhatnak a Procter & Gamble részvényei, ami a 60 dollár körüli jelenlegi árfolyamon vonzóvá tette a papírokat. A Dow Jones 0,32 százalékkal, 11 345,05 pontra, az S&P–500 0,37 százalékkal, 1297,52 pontra, a Nasdaq 0,75 százalékkal, 2147,75 pontra esett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!