A 4 hónapos lejáratú adósságpapírok átlaghozama 4,967 százalékra nőtt az előző, május 4-én kibocsátott, lejáratra a legközelebb álló 3 hónapos papír esetében kialakult 4,652 százalékról. A 4 hónapos kincstárjegy iránt 2,7-szeres volt a túljegyzés, ami a május eleji aukción 1,9-szeres volt.

A portugál államadósság-kezelő intézet (IGCP) 750 millió euró és 1 milliárd euró közötti összegért tervezett értékesíteni szerdán kincstárjegyeket.

Portugália a múlt hónapban állapodott az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal egy 78 milliárd eurós mentőcsomag részleteiről. A hitel első részletét várhatóan hamarosan megkapja Portugália.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!