Magasabb Telekom-célár az Erstétől

A korábbi 625 forintos szintről 700 forintra emelete a Magyar Telekom papírok célárát az Erste. Az ajánlás továbbra is tartás.
Mezősi Tamás, 2009. augusztus 11. kedd, 16:51
Fotó:

A Magyar Telekom a gyorsjelentés publikálásával egyidőben jelezte, csökkenti árbevétel és nyereségvárakozásait, az Erste azonban számított erre, ezért ez nem változtatott a távközlési cégről alkotott véleményén.

A brókercég elemzője szerint viszont az állampapír hozamok és a kockázati felár folyamatos csökkenése viszont felértékelte a cég által fizetett osztalékot, ami természetesen magasabb részvényárat kell hogy maga után vonjon.

Az Erste szakembere úgy számol, a következő pár évben nem nő a Telekom-soztalék, szerinte a cég még 2011-ben is 74 forint osztalékot fog fizetni.

A Magyar Telekom osztalékhozama azonban így is bőven 10 százalék felett marad, ami az egyik legmagasabb a régióban.

Az Erste a korábbi 625 forintos célárat 700 forintra emelete, fenntartva tartás ajánlását. A papír nem sokkal a zárás előtt 686 forniton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK