A blue chipek nyereséggel forognak péntek reggel a pesti parketten. A BUX 1,1 százalékos pluszban 21 331 ponton állt negyed órával nyitás után. Az OTP árfolyama 1 százalékkal 4921 forintra csökkent a nyitásban elért 5000 forint feletti szintről. A Richter részvényei már csak csütörtöki szinten járnak, annak ellenére, hogy 45 800 forinton is megfordultak nyitásban. A Mol részvényeiért 17 870 forintot kérnek, 2,4 százalékkal többet, mint csütörtök zárásban. Az olajpapír emelkedéséhez hozzájárulhat az is, hogy a Napi értesülése szerint a kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat a Szurguttal az oroszoknál lévő Mol-pakett felvásárlásáról. A Magyar Telekom papírjai 660 forinton, 0,9 százalékos felárral forogtak péntek reggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!