Stabil bevétellel számol 2021-ig a Magyar Telekom

Az idei mérsékelt csökkenést követően 2021-ig szinten maradó bevétellel és enyhén növekvő EBITDA-val számol a Magyar Telekom - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 21. csütörtök, 21:12
Fotó: Shutterstock

A középtávú vállalati előrejelzés szerint az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) évente átlagosan 1-2 százalékkal, a szabad cash-flow átlagosan 5 százalékkal nő a következő években. A CAPEX költését (beruházás tárgyi eszközökbe és immateriális javakba) az ideivel azonos szinten tervezi tartani a vállalat.

A Magyar Telekom a 2019. évi eredmény után részvényenként 27 forint osztalék fizetését valószínűsíti. (A hivatalos osztalékjavaslatot később terjesztik a közgyűlés elé.)

A középtávú stratégia a változó üzleti környezetben rejlő lehetőségek kiaknázására összpontosít. Fejlesztéseik közül kiemelték többek között az optikai hálózat gyorsuló kiterjesztését, a rézhálózat kivezetését és az ED3 hálózat modernizálását. A Magyar Telekom ezen felül piaci helyzetének megőrzésére, az új technológiai lehetőségek kihasználására és hatékonyságának javítására törekszik a közlemény szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK