Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Scope Ratings GmbH BBB+, azaz befektetésre ajánlott minősítést adott a Magyar Telekomnak és a cég által a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának (NKP) keretében kibocsátani tervezett kötvényeknek egyaránt. A hitelminősítő a besorolást azzal indokolta, hogy a Magyar Telekom üzleti modellje nem ciklikus, vezető pozícióban van a magyar mobil és vezetékes piacon, az ügyfélköre széles és diverzifikált, valamint megfelelő a likviditási profilja.

A közlemény emlékeztet, hogy a Magyar Telekom korábban már tett lépéseket az NKP keretei között történő kötvénykibocsátás előkészítésére. Jelenleg a társaság az NKP keretében fedezetlen, fix kamatozású vállalati kötvények kibocsátását mérlegeli legfeljebb 70 milliárd forint összértékben, amelynek futamideje várhatóan 7 év, azzal, hogy a kötvények futamideje hatodik évének végén a kötvények névértékének 50 százalékát visszafizetik.

A társaság a kötvénykibocsátásból származó forrást befektetései megvalósításához, a vezetékes és mobil hálózat fejlesztésére és modernizációjára (beleértve a frekvenciasávok vásárlását) tervezi felhasználni. A kötvények várhatóan a Budapesti Értéktőzsde Xbond platformjára vezetik be a kibocsátást követő 90 napon belül.

Darja Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese döntéssel kapcsolatbam úgy vélte, a hitelminősítési besorolás hűen tükrözi a társaság erősségét, a külső körülmények változásaival szemben ellenálló üzleti profilját. A vezérigazgató-helyettes szerint ez az erős hitelminősítési besorolás lehetővé teszi számukra, hogy versenyképes finanszírozási feltételeket érjünk el a tervezett befektetéseik finanszírozásához.

A cég tovább folytatja a hálózatfejlesztési terveinek megvalósítását, melyek célja, hogy a jelenleg több mint 2,2 millió végpontot elérő gigabites vezetékes hálózat bővítésével, valamint az 5G hálózat lefedettségének további növelésével hozzájáruljunk Magyarország digitalizációjához - tette hozzá Dodonova.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!