Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A T-Systems Magyarország Zrt. megállapodást kötött a Wing-csoporttal a ServerInfo-Ingatlan Kft. 100 százalékos megvásárlásáról, a tranzakció végeredményeként a Magyar Telekom-csoport megszerzi annak az ingatlannak a tulajdonjogát, ahol a nagyon biztonságos, legmodernebb infrastruktúrával rendelkező adatközpontja található - közölte az anyavállalat Magyar Telekom Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.

A tranzakció értéke 14,4 millió euró, ami az október 19-ei szerződéskötéskori 306,45 forint/euró árfolyamon számolva mintegy 4,4 milliárd forint. A tranzakciót várhatóan 2016 végére zárják le, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásától függően - írták.

A ServerInfo-Ingatlan Kft. kezeli annak az ingatlannak a bérlésével és fenntartásával kapcsolatos feladatokat, amelyben a T-Systems Magyarország Zrt. adatközpontja található. Ez a legnagyobb adatközpont Közép-Európában, a legmodernebb infrastruktúrával, hálózattal és biztonsági rendszerekkel rendelkezik.

A Wing építi a Magyar Telekom új székházát is a Fradi stadion mellett a Népligetben. Az épület átadását 2018 második félévére tervezik, a beruházás értéke megközelíti az 50 milliárd forintot.

A Wing Zrt. közvetve Veres Tibor érdekeltsége, az üzletember a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-os listáján az 5. helyen áll 97 milliárd forintra becsült vagyonnal.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!