A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Wood & Company által első ízben, Varsóban megrendezett Hungarian Day elsődleges célja, hogy a magyar piacon már eddig is aktív lengyel befektetők megbeszéléseket folytathassanak általuk már ismert vállalatokkal és újabb magyar tőzsdei cégekkel is találkozhatnak - adta hírül a BÉT.

A lengyel intézményi befektetők a régiós közelségük miatt hagyományosan jól ismerik a magyar piacot és ezért nem csak a legnagyobb kapitalizációjú vállalatok, hanem a mid cap cégek iránt is jelentős érdeklődést tanúsítanak. A BÉT részéről az eseményen a tőzsde nemzetközi kapcsolatokért felelős szakemberei mutatják be a magyar tőkepiaci lehetőségeket, valamint a BÉT aktuális fejlesztéseit.

A befektetői napon a hazai blue chip tőzsdei cégek közül a Mol és az OTP, a kisebb, úgynevezett mid cap cégek közül az Alteo, a Duna House és a Graphisoft Park vezetői találkoznak az intézményi befektetőkkel. A nap során a lengyel befektetők mellett több, nagy nyugat-európai befektető több mint 50 találkozó keretében kap első kézből információt magyar tőzsdei vállalatokról.

A varsói befektetői roadshow illeszkedik a BÉT 2016-2020 közötti stratégiájába, melynek egyik fő célja, hogy a magyar tőzsdei befektetési lehetőségeket, a hazai parketten jegyzett vállalatokat nemzetközi színtéren is népszerűsítse és új befektetőket szólítson meg 2017-ben is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!