Magyar olaj után kutathat a Mol

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. köthet koncessziós szerződést szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére több hazai helyszínen - adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
Napi.hu, 2016. december 6. kedd, 18:08
Fotó: Napi.hu

A magyar olajtársaság Bázakeretttye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-nyugat és Zala-nyugat területén kezdheti meg a kutatást. A pályázatok a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. is nyert, amely geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására nyert Győr területén jogosultságot a negyedik alkalommal meghirdetett bányászati tenderen. A szerződéseket az eredményhirdetéstől számított 90 napon belül köthetik meg a nyertes pályázók.

A tárca által meghirdetett tíz bányászati koncesszió hét felhívására összesen 11 pályázat érkezett, amelyek mindegyike formailag érvényesnek minősült. Mivel Heves, Körösladány, Zala-kelet szénhidrogén koncessziós területekre nem érkezett ajánlat, az erre vonatkozó kiírás eredménytelen lett.

A hazai bányászati koncessziós rendszer kedvező feltételeket teremtett a szektorba irányuló befektetések ösztönzésére. A magyarországi bányászati kutatási és kitermelési tevékenység elősegítése érdekében a fejlesztési tárca a jövőben is olyan koncessziós pályázatok megjelentetését tervezi, amelyekkel biztosítható az iparági beruházók érdeklődésének fenntartása - olvasható az NFM közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK