Végül a nap végi profitrealizálás sem zökkentette ki a BUX-ot túlságosan, így 1,7 százalékos emelkedéssel 17 551 ponton zárt a mutató, nem messze a 17 590 pontnál elért napon belüli maximumától. Ezzel nem csak a spanyol hozamemelkedés miatt megijedő vezető európai tőzsdékhez, hanem régiós társaihoz képest is felülteljesítő volt a pesti parkett. Ráadásul a forgalom sem volt az utóbbi hetekhez foghatóan alacsony, több, mint 13 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények. Más kérdés, hogy kimutatható forgalom mellett csak a négy vezető papírral kereskedtek.

Az OTP és a Mol egyaránt jelentős emelkedést tudott elérni: a bankpapír 2,8 százalékos, az olajrészvény pedig 2,7 százalékos emelkedéssel húzta felfelé a BUX-ot. Az OTP - amelybe zárás előtt nem sokkal erőteljesen belevettek - 3638 forinton zárt, míg az egész nap szárnyaló Molra 16 600 forinton született az utolsó kötés (ennél délután ötven forinttal feljebb volt a jegyzés). A defenzívebb papírok szerényebb emelkedést könyvelhettek el: a Magyar Telekom 0,4 százalékos erősödéssel 459 forintra, a Richter pedig szerény 0,03 százalékkal 36 510 forintra kúszott fel. A komolyabb befektetői érdeklődéssel ezúttal nem találkozó Egis 0,14 százalékot emelkedett, az utolsó árfolyam 14 585 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!