Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, világszerte kivárós hangulat volt a piacokon, a BUX index 0,02 százalékos csökkenése valójában szinten maradást jelent. Az OTP napközben többnyire negatív tartományban tartózkodott, zárásra tudott egy kicsit emelkedni.

A szakértő szerint annak, hogy a Moody's négy hitelintézet minősítését is javította, nincs számottevő részvénypiaci hatása, az árazásokban ez már korábban megjelent. Miró József szerint a forint piacát is kivárás jellemezte, a forint kis mértékben gyengült, néhány fillérrel kell többet adni egy euróért, mint hétfőn, ami 305,52 forintos árfolyamot jelent. A forint továbbra is az erős oldalon van az elmúlt hetek árfolyamához képest - mondta.

Az amerikai választások kapcsán kifejtette: Hillary Clinton győzelme esetén emelkedést várnak, bár folytatódik tovább az a politika, amely meghatározta az Egyesült Államokat. Szoros eredmény esetén bizonytalanság maradhat fenn, esetleg szavazat újraszámolásokkal, ami negatívan hatna a piacokra, amint az is, ha Donald Trump nyerne. Ezek a hatások azonban átmenetiek lehetnek - tette hozzá.

A Mol 170 forinttal, 0,90 százalékkal 18 770 forintra gyengült, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 10 forinttal, 0,13 százalékkal 7980 forintra erősödtek, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,41 százalékkal 486 forintra nőtt, forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 33 forinttal, 0,55 százalékkal 6060 forintra emelkedett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el. A BUMIX 1882,64 ponton zárt kedden, ez 0,61 pontos, 0,03 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!