Majdnem rekordot döntött a Dow

A nap végére bezuhantak a Wall Street-i indexek, a szenátusban ugyanis elbukott mind a demokrata, mind a republikánus javaslat a kiadáscsökkentésre.
NAPI, 2013. február 28. csütörtök, 23:22
Fotó: Napi.hu

A Dow 0,2, az S&P-500 és a Nasdaq 0,1 százalékos mínuszba zuhant, pedig a nap jó részében a pozitv tartományban jártak a mutatók. Sőt, nap közben a Dow 15 pontra megközelítette a történelmi csúcspontját is, miután az amerikai GDP-adat második felülvizsgálata enyhe növekedést mutatott, a munkaerő-piaci adatokból javuló trendet olasott ki a munkaügyi tárca, és a chicagói menedzser index 11 havi csúcspontra emelkedett. A hangulatot az rontotta el, hogy elbukott a költségvetési kiadáscsökkentésre tett demokrata és republikánus javaslat is, így március 1-től fokozatosan ugyan, de életbe lép egy 85 milliár dolláros automatikus kiadáscsökkentés.

Havi teljesítményeket tekintve a Dow immár a harmadik nyereséges hónapját zárva 1,4 százalékkal múlta felül az előző hónapot. Az S&P-500 1,1, míg a Nasdaq 0,6 százalékos nyereséggel zárta a februárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK