Nem zárult le a jegyzési lehetőség a frissiben piacra dobott Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) nevű államkötvényből. Ahogy arra számítani lehetett a nagy érdeklődésre tekintettel - miután a múlt heti, induló sorozat 100 milliárd forintos keretéből 20 milliárdot már az első nap délig lejegyeztek az érdeklődők - újabb 100 milliárdos sorozatot dob piacra az MÁK - írja az mfor.hu.

Az államkincstár tájékoztatása szerint az N2024/02 sorozatszámú kötvények jegyzési időszaka június 11 és 14 - vagyis jövő hét kedd és péntek között - tart, a pénzügyi teljesítés napja pedig június 17. A kamatfeltételek ugyanazok, mint az előző sorozat esetében, 3,5 százalékról indulva fokozatosan jut el 6 százalékig az ötödik évben. A nyilvános ajánlattétel szerint az első kamatteljesítési nap 2019. december 17.

A MÁP Plusz egyik sajátossága, hogy a kamatjuttatások napját közvetlenül követő 5 munkanapos időszakban megkötött, elszámolt ügyletek esetében a forgalmazók nettó 100 százalékos árfolyamon jegyeznek vételi árat ezekre a papírokra. Vagyis ebben az időszakban a névértéken - figyelembe véve a felhalmozott kamatot is - lehet visszaváltani a papírt.

A kormány tervei szerint e papír segítségével a lakosság jelenleg 6000 milliárd forintos állampapír-állománya 2023-ra eléri a 11 ezer milliárd forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!