Manipulálták a forintot - hirtelen gyengülés

Délután hirtelen két forinttal mozdult el az euró árfolyama, amit egy nagy befektetési bank idézett elő. Összességében kismértékben gyengült a forint a bankközi devizapiacon pénteken, az euró jegyzése 251 forint alól 251,60/70-ig emelkedett, míg csütörtökön este 251 forint közelében állt.
NAPI Online, 2007. október 26. péntek, 15:45
Fotó:

A délután folyamán egy szokatlan eseménynek lehettek tanúi a piaci szereplők, az árfolyam hirtelen 253,50-ig ugrott föl, majd azonnal visszatért 251,50 közelébe.

Az esemény rögtön beindította a szereplők fantáziáját, voltak olyan traderek, akik Gyurcsány Ferenc lemondását sejtették a háttérben, valójában azonban - mint azt devizakereskedőktől megtudtuk - egy nagy amerikai befektetési bank térítette el a jegyzést, amelynek egy másik ügylethez - ha csak átmenetileg is - gyenge forintra volt szüksége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK