A DJIA 0,2 százalékos, az S&P 500 0,2 százalékos, a Nasdaq kevesebb mint 0,1 százalékos veszteséget jelzett nem sokkal délután négy óra után. A nap eleji lelkesedés a hétfőn nyilvánosságra került vállalat-felvásárlási híreknek tudható be, ám a New York-i Fed jelentése, miszerint az Empire State teljesítményindex a térség feldolgozóiparának vártnál kisebb dinamikájú növekedését jelzi gyorsan kifogta a szelet a befektetők vitorlájából, már csak azért is, mert az adat hagyományosan előre jelzi az ISM-felmérés eredményét, amely így vélhetően gyengébb lesz. mint az előző hónapban volt. A GLG Partners alapkezelő, a Pactiv Corp csomagoló cég, illetve a Psychiatric Solutions talált vevőre a múlt hét végén, mindhárom társaság részvényei drágultak a hírre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!