Az európai vállalatok kötvényeinek kockázata megnövekedett, ami könnyen látható a CDS-árfolyamok emelkedéséből - írja a Bloomberg. A Markit iTraxx Crossover indexe - amely 50, befektetésre már nem ajánlott vállalat CDS-árfolyamából tevődik össze - 4,5 bázisponttal, 393,5 pontra emelkedett ma Londonban, helyi idő szerint nem sokkal nyolc óra után. A benchmark index tegnap érte el kétéves mélypontját. Ezzel párhuzamosan a 125, vételre ajánlott vállalat CDS-árfolyamaiból számított Markit iTraxx Europe Index is emelkedett - 0,25 ponttal 68 bázispontra. Az árfolyamok emelkedése annak fényében különösen érdekes, hogy tavaly év végén a jelentős európai szaklapok arról írtak: ezen vállalatok adósságpapírjai számítanak a legbiztonságosabbnak az összes befektetési forma közül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!