A bejelentéssel hivatalossá vált az ARD német közszolgálati televízió kedd esti értesülése a Bundesbank új elnökének személyéről. A kancellár szerint Weidmann "független gondolkodó", aki számos gazdasági és pénzügyi kérdésben kompetens. A 42 bankár, aki a jelenlegi jegybankelnök, Axel Weber tanítványa volt korábban a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) dolgozott, valamint a Bundesbank monetáris politikáért és gazdaságelemzésért felelős szervezeti egységét irányította. Merkel kedden jelentette be, hogy a jegybank alelnöki pozíciójába a pénzpiaci felügyeleti szerv (Bafin) eddigi bankfelügyeletért felelős vezetőjét, Sabine Lautenschläger-Peitert jelöli. A jelenlegi elnök, Axel Weber pénteken jelentette be,hogy április végén, megbízatásának lejárta előtt egy évvel távozik posztjáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!