Kedvezőtlenül hatnak az euró jegyzésére azok a bizonytalanságok, amelyek akörül bontakoztak ki, hogy vajon Németország támogatni fogja-e az európai pénzügyi stabilitási eszköznek (EFSF) hitelezésre fordítható forrásainak növelését. A Reuters úgy értesült, Berlin inkább széleskörű válságellenes intézkedésekről hozna tető alá megállapodást az EU vezetőinek márciusi találkozóján.

Az EFSF-ről szól az EU-országok ma kezdődő tárgyalássorozata, amelynek kapcsán csak annyi látszik biztosnak a hét végi német és francia nyilatkozatok alapján, hogy az unió vezető államai készek további lépéseket tenni az eurózóna adósságválságának mérséklése érdekében.

Közép-európai idő szerint fél 11 tájban az euró egysége már 1,3260 dollár alatt forgott, miután a múlt hét végén nem tudta áttörni az 1,3416-nál lévő száznapos mozgóátlagot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!