A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 40 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 68,30 milliárd forint ajánlatából, csökkentett értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal alacsonyabb, mínusz 0,03 százalékos aukciós átlaghozammal - írja az MTI.

A 3 hónapos dkj aukciós átlaghozama legutóbb az október 24-i aukción volt negatív, akkor mínusz 0,01 százalék volt. (Kiderült: mit miért tett a monetáris tanács.)

Az előző kereskedési napon, hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 0,00 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 0,15 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, 2016 elején a hozam 1,13 százalék volt, 2015 elején 1,84 százalék, 2014 elején pedig 2,90 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!