Már 283 alatt az euró! (frissített)

Pénteken is kitartani látszik a csütörtökön beindult látványos forinterősödés, amelyet az euró izmosodása táplál.
NAPI, 2012. július 27. péntek, 08:00
Fotó: Napi.hu

Az Európai Központi Bank (ECB) vezetőjének kijelentésére nagyot fordult az euró árfolyama a dollárral szemben csütörtökön. Miután Mario Draghi közölte, hogy minden eszközzel megvédik a közösségi devizát, az euró az 1,215 alatti szintekről lőtt ki, aminek nyomán feltörekvő devizák is jelentősen erősödni tudtak.

A forinterősödés pénteken is folytatódott, reggel - amikor az euró/dollár 1,2288-nál járt - az euró egységét 283,40 környékén jegyezték, a dollár 230,60, a svájci frank 235,90 forinton állt. Nem sokkal később, negyed kilenckor az euró már 283 alatt forgott - a forint a régiós devizákkal nagyjából párhuzamosan erősödött -, az EUR/USD pedig 1,2291-nél járt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK