Már 4200 alatt is adják az OTP-t

A nap végi felhúzás ellenére a negatív tartományban zárt a Budapesti Értéktőzsde.
Molnár Gergely, 2013. október 7. hétfő, 17:18
Fotó: Napi.hu

Ugyan a nap közben felhalmozott nagyobb veszteségből sikerült ledolgoznia, a BUX index így is 96 pontos (fél százalékos) mínuszban, 18 439 ponton zárt.

A vezető részvények közül a Magyar Telekom kapta a legnagyobb pofont, 300 forint alá is benézett az árfolyam, miután a Citigroup 25 forintra csökkentette osztalékvárakozását és 322 forintra a Telekom-részvényekre vonatkozó célárát, mivel nem tartja meggyőzőnek a vállalat múlt heti befektetői napján prezentált stratégiáját. A részvény a nap végén feljebb, egészen 304 forintig kapaszkodott, így "csak" 1,3 százalékkal került gyengébb pozícióba a múlt heti árszinthez képest. A Mol részvénye száz forinttal esett, a piacot nem nagyon mozgatta meg az az értesülés, hogy 140 milliárd forintot kaphat a vállalat földgáztárolóiért az államtól. A záróár 15350 forint lett, a forgalom egymilliárd forint alatt alakult.

A legnagyobb forgalmú részvények toplistáját a korábbi OTP-Mol páros helyett mostanában egyre inkább az OTP-Richter duó vezeti. A mai átlagon felüli forgalomhoz (10,7 milliárd forint az átlagos 9,3 helyett) az OTP 5, a Richter pedig 3 milliárddal járult hozzá.

A bankpapír piacán egész nap eladói nyomás volt érezhető, az árfolyam járt 4150 forint alatt is, de a záróár 4179 forint lett, ami 1,3 százalékos csökkenésnek felel meg. A Richter tartotta eddigi formáját, egyre magasabbra kapaszkodik a gyógyszerpapír. A mai csúcs 4085 forint volt, a záróár pedig 4038 forint lett, a pénteki 4005 forintnál 0,8 százalékkal magasabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK