A három lehetséges stratégia partner az osztrák OMV, a magyar Mol Rt. valamint az orosz Rosznyefty. A jelentkezők még nem adtak végleges ajánlatot, ezért a horvát fél egyenként kíván tárgyalni a cégekkel arról, hogy milyen fejlesztési stratégiájuk van az INÁ-val kapcsolatban. Helyi lapok nem hivatalos értesülése alapján a Reuters azt közölte, hogy az ügylet lebonyolításában segédkező tanácsadók szerint némi előnye van az OMV-nek, amely hírek szerint 380 millió dollárt adna a 25 százalékért és az osztrák céget szorosan követi a Mol. A magánosítás lebonyolításában a Deutsche Bank és a PricewaterhouseCoopers segédkezik. Az INA több évi veszteség után 2001-ben már nyereséges volt; 2002. évi nettó profitja 800 millió kunára nőtt 14 milliárd kuna bevétel mellett, míg 2001. évi tiszta nyeresége 700 millió kunát tett ki 15 milliárd kuna bevétellel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!