Az Alteo Group most először teszi részvényeit széles körben elérhetővé a magánbefektetők számára is. A csoport anyavállalata - az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. - részvényeinek nyilvános forgalomba hozatala szeptember 26-án kezdődött és október 17-ig tart, tehát a magánbefektetők néhány napig még mindig beszállhatnak az energetikai vállalatba.

Az érdeklődő befektetők a papírokat az UniCredit Bank Hungary Zrt. és az MKB Bank Zrt. teljes fiókhálózatában; az Erste Befektetési Zrt. kijelölt partnereinél; az Erste NetBroker online felületén; illetve az MKB Bank Zrt. TeleBANKár szolgáltatásán keresztül jegyezhetik. Az Alteo részvényeinek maximum ára a nyilvános értékesítési során 4900 forint. A részvényértékesítés célja a tőkeemelés.

A részvények nyilvános forgalomba hozatalában részt vevő befektetők a megállapított ársáv maximumán, azaz 4900 forintos árfolyamon jegyezhetnek részvényt.A nyilvános forgalomba hozatalt követően zárul az intézményi befektetők részére történő zártkörű részvény-értékesítés. Az ársávon belüli végleges részvényárat a kibocsátó és a vezető forgalmazó a zártkörű intézményi befektetői jegyzések alapján határozza meg. A nyilvános értékesítésben résztvevő befektetők ugyanezen az áron jutnak a részvényhez. Ha a végleges ár a maximum árnál kisebb lesz, a nyilvános értékesítésben részt vevő befektetők a két ár közötti különbözetet visszakapják.

A smart energy management szolgáltatásokat nyújtó vállalatnak ez a mostani az első, nyilvános részvény-értékesítés keretében megvalósuló tőkeemelése. A tervezett tőkepiaci forrásbevonással a vállalatcsoport növekedési stratégiájának megvalósításához kívánja biztosítani a további saját erőt.

Ez a mostani elsődleges részvény-értékesítés terveink szerint valóban csak az első lépés. Nyilván vannak, akik még bizonytalanok, nem mernek nagyobb összeggel beszállni a vállalatba. Nekik majd szándékaink szerint lehetőségük lesz két-három év múlva a másodlagos vagy éppen az azt követő hullámokban is részvényt jegyezni, egy akkor már reményeink szerint értékesebb vállalatban. Tudjuk, hogy bizalmat kell építenünk, de hosszú távra tervezünk a tőkepiacokon, amely stratégiánk egy alapvetése is - mondta Ifj. Chikán Attila, az Alteo Group vezérigazgatója (képünkön).

Az Alteo egy tőzsdei mércével mérve közepes kapitalizációjú történet. Jellemzően ez a vállalati méret az, ahol a legtöbb belépőre lehet majd számítani a jövőben, a közepes vállalatok pezsdíthetik fel a magyar tőkepiacot. Ezek jellemzően növekedési történetek, ugyanakkor amennyiben az nem veszélyezteti a növekedési terveinket, szeretnénk az ideihez hasonlóan egyfajta minimum hozamként osztalékot is fizetni a befektetőknek legalább a 2015-ös év után fizetett, részvényárra vetített osztalékhozamhoz hasonló mértékben - hangsúlyozza a vezérigazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!