Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A brókercég a lépést azzal indokolta, hogy a cég ki van téve a magyar és horvát politikai kockázatnak, valamint ezekben az országokban az alacsony gazdasági növekedés is nehezíti a cég életét. Ezen felül a Mol olaj- és gáztermelése 2015-ig szinten marad. A magyar és orosz mezők csökkenését ugyanis csak kompenzálni fogják az új fejlesztések és kitermelési lehetőségek. A polgárháborús viszonyok miatt a következő két évben nem számít az Erste arra, hogy a szíriai termelés újra konszolidálható lesz. A kurd politikai kockázat szintén magas, bár a központi hatalomnak és a kurd kormánynak tavaly sikerült egyezségre jutni, a viszály továbbra sem múlt el. Kedvezőnek látjuk viszont a társaság árazását, ami alacsony a szektortársakhoz képest, így a kockázatokat a piacok már jórészt beárazták. A kurdisztáni olajkutatás viszont hozhat eredményeket, ami a fő pozitív hajtóerő lehet a részvénynél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!