Az ANY Biztonsági Nyomda és alvállalkozója, a Pénzjegynyomda szállítja a választási nyomtatványokat az országgyűlési-, az európai parlamenti-, a helyi önkormányzati-, és a nemzetiségi önkormányzati választásokhoz a Nemzeti Választási Irodával kötött keretszerződés értelmében, a szerződés keretösszege nettó 2,3 milliárd forint - közölte az ANY Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az ANY biztosítja mind a hazai szavazókörökben, mind a külképviseleteken a hamisítás elleni biztonsági védelemmel ellátott nyomtatványok gyártását és szállítását. Szintén a nyomda feladata a szavazáshoz szükséges egyéb nyomdai szolgáltatások biztosítása.

A választások jogszabályi környezete, a hazai választási rendszer teljes mértékben megújult, amely a korábbiakhoz képest számos új feladatot határoz meg. Ilyen például a levélben szavazáshoz szükséges anyagok biztosítása vagy a látássérülteknek a Braille írásos értesítő és szavazósablon elkészítése.

A nyomda több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a választási nyomtatványok és a hozzá tartozó biztonsági és logisztikai feladatok teljes körű ellátásában. Nemcsak az elmúlt negyedszázadban, hanem korábban is a cég (korábbi nevén Állami Nyomda) látta el ezt a feladatot. A társaság tevékenységét a legmagasabb szintű nemzetközi minősítések jellemzik és referenciái kiterjednek más országok választási nyomtatványainak elkészítésére is - olvasható a nyomda közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!