Ma 6000 forint közelében, esetleg e fölött nyithat az OTP, de magának a hatezres szintnek nincs különösebb jelentősége - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője. A bankpapír az 5800-6200 forint közötti sávba került vissza - tette hozzá.

Az a kérdés továbbra is, hogy az amerikai piacok kitartanak-e, hiszen az egyiptomi zavargások óta már hatodik napja tart az emelkedés. Tegnap a magyar piacon már a túlhevülés jelei mutatkoztak, voltak likvidálások, a BUX kamattartalom kitágult.

Farkas szerint továbbra is a dollárárfolyam határozza meg a részvénypiacokat, komolyabb dollárerősödés esetén a részvényekben is megjöhetnek eladók, márpedig a dollárerősödésre utaló jeleket már lehetett látni az elmúlt napokban.

Emellett egyre csábítóbb a jelenleg 3,6 százalékos tízéves amerikai hozam, így előbb-utóbb az amerikai befektetők hazaviszik a pénzt, ami ugyancsak dollárerősödést okozhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!