Az Egyesült Királyságban a pénteki esküvő után hétfőn is szünnap volt, ami meg is látszott a forint piacán: érdektelen kereskedés mellett, minimális, 263,85-264,3 forintos sávban mozgott az euró. A svájci frank hasonlóan stagnált a nap folyamán, délután 205,5 forintot kértek el az alpesi deviza egységéért, ám a múlt hét utolsó napjaihoz képest - amikor 204 körül állt jegyzés - gyengült a hazai deviza. Ennek oka, hogy a frank erősödött az euróhoz képest.

Oszama bin Laden halálhíre a forint piacán semmilyen mozgással nem járt; a dollár esetén ugyan némi erősödés volt tapasztalható az euróval szemben, de ez is csak átmeneti hatással járt - mondta lapunknak Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője.

A forintpiaci unalom egyébként általános jelenség, mindenhol jellemző a nagyon vékony kereskedési sáv: az euró/frank 1,28-1,295-es, az euró/dollár pedig 1,47-1,49-es tartományból nem tud kitörni. A következő hetekben a forint sávja némileg tágulhat, de nem látszik egyelőre olyan sztori, ami komolyabban kilökné innen a hazai fizetőeszközt - véli Kolba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!