Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerdai kereskedést 19 393 ponton fejezte be a BUX index, ez 0,45 százalékkal volt alacsonyabb a keddi záróértéknél. A forgalom átlagos volt, ezen belül továbbra is az OTP viszi a prímet, mely több mint hétmilliárd forintnyi üzletkötést regisztrált. Mellette csak a Mol tudott egymilliárd fölé menni, ami szintén megfelelt a szokásosnak.

A vezető részvények felemás napot zártak, a legnagyobb nyertes ezúttal a mostanában meglepően jól teljesítő OTP lett, mely 1,4 százalékkal 5230 forintig esett vissza. Ebben szerepe lehet annak is, hogy a Concorde szerda reggel megjelent elemzése szerint az utóbbi napok vételi erejét már nem indokolják a bank fundamentumai, az elemzők az év végére 4800 forintra várják a papírt. A Mol a kereskedés végére 0,6 százalékkal 16 295 forintig esett vissza, a Magyar Telekom azonban ötforintos emelkedés után 360 forintba került.

A gyógyszergyártók piacán felemás volt a hangulat, hiszen a Richter fél százalékkal 35 480 forintig csorgott le, az Egis viszont folytatta jó teljesítményét, és 2,4 százalékkal 20 895 forintig ugrott.

A forgalom nélküli kisrészvények egyike sem bonyolított érdemi forgalmat, a nap nyertese a Biomedical lett, mely 20 százalékkal pattant feljebb azok után, hogy kérte a részvények frankfurti tőzsdén való felfüggesztését egészen őszig. Tíz százalék feletti mértékben drágult a Nutex és a Pannonváltó is a nap végére. A másik oldalon állt a Pannon-Flax 20 százalékos zuhanása, mellette a Nordtelekom és a Kulcssoft esett nagyot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!