Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forint árfolyama alig változott az euróval szemben péntek reggel, de a dollár ellenében gyengült kissé: Az euró jegyzése 273,28 forinton áll a csütörtök éjszakai 273,10 forint után, vagyis a forint árfolyama a hét végére visszatért a hétfői szintre, miután kedden és szerdán a huzamosabb ideje tartó dollárgyengülésben bekövetkezett korrekcióval párhuzamosan 276 forintos jegyzések közelébe gyengült.

A forint várhatóan erősödik a kormány költségvetési tervezetének bemutatását követően, amennyiben a nemzetközi befektetői hangulat alakulása ezt lehetővé teszi. A dollárt 196,55 forinton jegyezték röviddel hét óra előtt a nemzetközi deviza kereskedelemben a csütörtök éjszakai 195,88 forinttal szemben.

A svájci frankot 199,80 forinton jegyzik pénteken kora reggel az előző éjszakai 199,20 forint után. Úgy látszik tehát, hogy egyelőre, ha maradni tud az euróval szemben 275 forint alatt a magyar deviza akkor a svájci frank/euró jelenlegi szintje mellett megmaradhat 200 forint alatt a forint. A kérdésre azonban tartósabb választ valószínűleg csak a jövő héten kaphatunk.

    

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!