A térségi devizák közül az euróhoz képest nemcsak a forint állt a péntek esti árfolyammal megegyező szinten, hanem a cseh korona - 25,38 korona/eurón - és a lengyel zloty is, amelyet 3,8915 zloty/eurón jegyeztek hétfőn reggel. A forint jelentős árfolyam-erősödésen ment keresztül a múlt héten: 2008 vége óta először átlépte a 262,00 forintos euróárfolyam-küszöböt, majd csütörtökön elérte a 261,00 forintot. Azóta némileg gyengült, de az új hetet fillérre ugyanazon az árfolyamon kezdi, ahol pénteken késő este tartott, és a következő napokban is tarthatja ezt a szintet. "Nyoma sincs az egy évvel ezelőtti pániknak" - utalt a DowJones-nak nyilatkozó devizapiaci kereskedő a tavaly márciusi időszakra, amikor minden eddiginél magasabbra, 315-318 forint körüli szintre erősödött az euró. Az euró az idén eddig 2,67 százalékkal gyengült a forinthoz képest. A dollárral szemben árnyalatnyit gyengült a forint; hétfőn reggel hét órakor egy dollár 194,65 forintot ért, szemben a péntek esti 194,62 forinttal. A dollár az idén 2,99 százalékot erősödött a forinttal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!