A forint árfolyama délelőtt óra körül 262,90/263,10 forinton állt, ám egy külföldi euróeladásnak, illetve Medgyessy Péter bejelentésének, miszerint idén már nincs szükség további takarékossági intézkedésre, széles sávban kilengett a kurzus. A közös európai valutával gyenge forgalom mellett napközben 262,60 és 264,40 forinton is kereskedtek. A délutáni 263,10/40 forintos árfolyam, mely 6,80 százalékot jelent az intervenciós sávban, csak minimálisan maradt el a péntek délutánitól. A dollár a nemzetközi piacokon erősödött az euróval szemben, így a zöldhasút reggel még 229,70/20 forinton, délután pedig már 231,60/90 forint körül jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!