A jelek szerint kedvezően fogadták a befektetők a BÉT kezdeményezését, amellyel a befektetői érdeklődést szerette volna felkelteni a kisebb tőzsdei cégek részvényei iránt. A tőzsde ezentúl a vele szerződött brókercégeknek fizet azért, hogy a programban szereplő részvényekről elemzéseket jelentessenek meg rendszeresen, az első ilyet tegnap (2017. december 12.) publikálták a BÉT honlapján.

A Duna House részvényeit a Condorde elemzői vételre ajánlják ebben, a mostani 3800 forint körüli árfolyamnál jóval magasabb, 4585 forintos célárfolyam mellett. A meglehetősen optimista képet sugalló elemzői ajánláshoz persze hozzá tartozik, hogy a Concorde volt tavaly a Duna House részvények vezető forgalmazója az elsődleges kibocsátás során, akkor 3960 forinton találtak gazdára az azóta 130 forintos osztalékot is fizető részvények. Ez azt jelenti, hogy a kibocsátáskor jegyzők eddig nem túl sok nyereséget tehettek zsebre.

Az elemzés szerint a részvényben rejlő mintegy 30 százalékos felértékelődési potenciál mindenesetre megmozgatta a befektetők fantáziáját, a cég részvényeinek árfolyama közel 5 százalékkal 3850 forintig ugrott a szerdai kereskedés folyamán.

A Concorde elemzése szerint ha a folyamatban lévő fejlesztési projektekből származó nyereséget is figyelembe vesszük, akkor a keddi árfolyam mellett a cég részvényei 9-es idei, illetve 6-os jövő évi árfolyam/nyereség mutató mellett cserélnek gazdát a BÉT-en, ami nem nevezhető magasnak. Szerintük figyelembe véve az alacsony árazást, a kedvező makrogazdasági környezetet és a fellendülőben lévő lengyelországi tevékenységet, megérheti elgondolkodni a részvények vásárlásán. Ráadásul - áll az elemzésben - a Duna House jó lehetőséget jelent a befektetőknek arra, hogy részesüljenek a magyar ingatlanpiacon tapasztalható kedvező trendekből. Úgy vélik, a hazai ingatlanpiac fellendülése még csak a kezdeti fázisában tart.

A BÉT programja keretében a Concorde a Duna House-on kívül az Appeninn Nyrt., a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., elemzését vállalta. Az OTP a PannErgy Nyrt., Rába Nyrt. és a Zwack Nyrt. követéséért lesz majd felelős. Az MKB az Alteo Nyrt. és a Masterplast Nyrt., Wood az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. és Graphisoft Park SE részvényekről közöl majd anyagokat.

Fotó: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!