Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Konzum PE Magántőkealap a tájékoztatás szerint tőzsdei ügylet keretében értékesítette a tulajdonában lévő, 6 462 005 darab, egyenként 100 forint névértékű FHB törzsrészvényt, így befolyása a jelzálogbankban teljes egészében megszűnt - írta az MTI.

A Konzum Nyrt. közleményében azt írta, hogy a tulajdonrész eladását a Takarékbank Zrt. FHB Jelzálogbank részvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlata és a BÉT-ről történő kivezetési szándéka indokolta.

A Mészáros Lőrinchez és Jászai Gellérthez köthető Konzum Nyrt. április 21-én jelentette be, hogy az érdekeltségébe tartozó KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül, tőzsdén kívüli ügylet keretében felvásárolta az FHB Jelzálogbank részvényeinek 5,96 százalékát. A részvénycsomag korábban az Allianz Hungária Biztosító Zrt. tulajdonában volt.

A Konzum-csoport befektetési és vagyonkezelői tevékenységét a tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt. fogja össze, amely a turizmusban (Hunguest Hotels Zrt., Balatontourist), a pénz- és tőkepiacon (Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.; Konzum PE Magántőkealap, Konzum Management Kft.) továbbá az erőművi mérnöki tevékenység (KPRIA Magyarország Zrt.) területén rendelkezik befektetésekkel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!