Máris hatott a pénzinjekció

Bár a piaci vélemények nem tanúskodtak egyöntetű lelkesedésről, a Fed által bejelentett kötvényvásárlási program az amerikai tőzsdéken jókora emelkedést váltott ki.
NAPI, 2012. szeptember 13. csütörtök, 22:33
Fotó: Napi.hu

Jelentős, másfél százalék körüli erősödéssel zártak a főbb tengerentúli tőzsdeindexek csütörtökön, a Federal Reserve bejelentését követően. A Fed korlátlan kötvényvásárlási programról döntött, és havi 40 milliárd dolláros limit mellett ismét belép a hosszú futamidejű, jelzáloggal fedezett értékpapírok piacára. A program addig fut, amíg a makrogazdasági feltételek megkívánják.

A Dow Jones ipari átlagmutatója több mint 200 ponttal 13 540 pontig emelkedett. Az S&P 500 index 2007 decembere óta nem látott szinten, 1460 ponton fejezte be a napot.

A Fed injekciója az arany árfolyamára is pozitívan hatott, a nemesfém irányadó, decemberi jegyzése több mint 2 százalékkal 1772 dollár fölé kúszott föl. A nyersolaj vevőit is felbátorította az amerikai központi bank lépése, a fekete arany hordója 1 százalékkal 98 dollár fölé került. Az Apple-papír 2 százalékkal 685 dollárra drágult egy nappal az iPhone 5 bevezetése után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gewinner62, 2012.09.15 16:16

@-Mikes-:
várom a véleményed!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.09.15 16:15

@-Mikes-:

skypon mikor leszel????
a napos TA mükszik....szerintem.a funfda és az indexmozgások között nincs kapcsolat-ez 1000000%.a bűzt spayozzák...de ha az igazság kiderül....brutális zuhinak kéne jönnie...lásd 2008-as összeomlás!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

-Mikes-, 2012.09.14 23:59

@ucey:

"ucey, 2012. szeptember 14., péntek 20:48
@melos: Bármiben fogadok, hogy a forint a jövő év végéig 260 alá kerül. És ezt készpénznek veheted."

Ucey! sorry de szerintem Te most kicsit elröppentél, lassics kicsit kérlek, mert nem veszed észre, hogy túl pörögtél!!!

Itt olvaslak benneteket és sokmindenben látom a rációt, de még több mindenben idestova fényévekre vagy(tok) a realitástól!
Szvsz. ilyen időtávokkal dobálozni teljesen felelőtlen és vicc kategória a kijelentés... hogy jövő év végére 260 alá kerül a huf...
Én is írhatnám, hogy 2015-ig a dax eléri a 10000-et...
Kicsit úgy érzem túl vagy húzva, mint a búgócsiga, de egyszer az is csak kidől!
Már többször is volt, hogy így úgy állítottál (kész tényként) dolgokat a jövőre nézve és marhára nem az lett!
Ezzel csak azt akarom sugalni, hogy a jővőről nem lehet kész tényként spekízni! Legalábbis eléggé érdekes mentalitásra vall - ha érted mit akarok mondani... :)

Majd a napokban beírom, hogy várhatóan mi lészen, miért is történtek ezek a dolgok mostanában a tőzsdéken... de erről már Gewinnernek említettem pár dolgot!

Addig is annyit, hogy ami most történ(t)/ik az egy színház, és semmi sem az aminek látszik, mesterséges katyvag az egész...

Ja és a legfontosabb a TA-ban lehet, hinni, de pár hónapja már nem működik, ha nem vettétek volna észre(főként az tőzsdeindikre értem).... vajon tudja vki a választ, hogy miért is nem???? :)
Legyen addig ez egy kis elgondolkodtató kérdés :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

melos, 2012.09.14 21:45

@gewinner62:

én azért kishal vagyok. deviza téren megelégszem az eur tartásával amit még több lépcsőben 280 alatt vettem. október közepe-vége felé terveztem felülvizsgálni a kiszállást... majd meglátjuk hogy alakul. én ráérek. :-)

Ellenirányként meg felvettem a 7 nap után azonnal dobható kedvenc állampapírhozamcsökkenésre épülő vackaimat amiben már 8 vagy 9 napja ülök, szóval itt már fix nyerő vagyok. Amikor látom, hogy forduló a sztori, ebből leemelek egy valamekkora egységet otp turbo shortra. Erre most nagyon rá vagyok indulva, részvényt venni ezeken a szinteken már nem az én műfajom. :-)

pénteken majdnem megléptem már remegett az ujjam, de ahogy írtam fostam hogy az amcsik talán keresztbetesznek (ami meg is történt.) de nem baj, az állampapíros gönc hozott, meg majd kedvezőbb szintről tudom indítani az otp shortot ;-).

Azért valamennyire azért vicc hogy ma otp erősödésről írnak, amikor az erősödés gyakorlatilag a nyitás pillanatában lezajlott, aztán utána abból sikerült egy cka fél százalékot csökkenni. tippre ua. lesz hétfőn is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.09.14 21:28

@melos:

olyan jó így veletek ...komolyan ezért éri meg itt lenni....a sok köpködést szívesn kihagynám..lásd politika!!!kommentek!!

holnap leszek---megyek ultizni...

ucey+---légy szves írd le-hogy mikortól meddig várnál lejtmenetet?

csak halkan jegyzem meg,hogy hogy dow lassan de biztosan go délre...dax is---remélem utóbbi meg sem áll 6400-ig!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html