Máris itt a korrekció?

A nyitásban tapasztalt pozitív hangulat már a múlté, s nemcsak a pesti parketten.
NAPI, 2009. szeptember 1. kedd, 10:40

A BÉT irányadó indexe egy órával nyitás után már a negatív tartományokba zuhant. A BUX fél 11-kor már  19 177 pontnál járt, a blue chipek Magyar Telekom és a Richter kivételével veszteséggel forogtak. Utóbbi már alig múlja felül tegnapi záróárát, 38 065 forinton adják-veszik.


Az OTP 488o forinton 0,4 százalékos veszteséget, a Mol 14 690 forinton 1,4 százalékos veszteséget halmozott fel.


A Magyar Telekom továbbra is a pozitív tartományban mozgott, 1 százalékos pluszban 777 forinton cserélt gazdát, ám forgalma legalacsonyabb volt a blue chipek között, így az irányadó index mozgásán nem tudott fordítani.


A Richter iránti érdeklődés hasonló a nyugat-európai parketteken tapasztaltakhoz, ahol szintén a gyógyszeripari szektor mérsékelte az esést. Szektortársa, az Egis is nyereséggel cserél gazdát, 1 százalékos pluszban 20 120 forinton.

Európa szerte gyorsan fordult a hangulat, a kezdeti emelkedést meredek esés váltotta fel. A Footsie 1,3 százalékos, a CAC-40 0,8 százalékos, a DAX pedig 1,4 százalékos mínuszban állt fél 11 körül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK