Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tavalyi év azonos időszakában az egyszeri hatásokat kiszűrve 43 millió forint volt a csoport adózott nyeresége, a növekedés alapvetően a portfóliótisztítás eredményes lezárásának és a szigorú költséggazdálkodás kiterjesztésének eredménye - írta a jelentésre hivatkozva az MTI.

A csoport teljes átfogó jövedelme 508 millió forint nyereség, az egy részvényre eső háromnegyedéves nyereség pedig 19 forint.

A biztosítási díjbevétel a tavalyi első kilenc hónap díjbevételének 92 százaléka, 17,05 milliárd forint volt. A nem-életbiztosítási szegmens IFRS szerinti díjbevétele 95 százaléka volt az előző év azonos időszakában elért bevételnek, az életbiztosítási szegmens IFRS szerinti díjbevétele a 2017-es háromnegyed éves díjbevétel 90 százalékát érte el. A tájékoztatás szerint az egyszeri, eseti díjak csökkenésének fő oka, hogy ebben az évben a csoport által kötött szerződések közül lényegesen több minősül befektetési szerződésnek az EU IFRS-ek alapján, amelyek a standard értelmében nem számolhatóak el díjbevételként.

Az első háromnegyed éves életbiztosítási új szerzés csaknem elérte a 2,2 milliárd forintot, ami 6 százalékkal több, mint 2017 hasonló időszakában. A nem-életbiztosítási szegmensben a csoport tovább folytatta a portfoliótisztítást és a lakossági casco állomány kifuttatását, ezzel magyarázható nettó 263 millió forint állománycsökkenés.

A CIG Pannónia saját tőkéje a 2017. év végi 9,015 milliárd forintról 16,803 milliárdra nőtt 2018-ban, a 86 százalékos növekedés nagyobb részben a zártkörű részvénykibocsátás eredménye.

A gyorsjelentés felidézi, hogy a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. számára zártkörűen forgalomba hozott 23 466 020 részvény tőzsdére való bevezetése érdekében a társaság a vonatkozó magyar és uniós jogszabályok, valamint a BÉT általános üzletszabályzata alapján elkészítette összevont tájékoztatóját, amelyet a Magyar Nemzeti Bank engedélyezett. A zártkörűen forgalomba hozott részvényeket szeptember 21-én vezették be a budapesti tőzsdére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!