Az eurót szerdán reggel az előző estivel nagyjából megegyező 307,20 forinton jegyezték, ami este hét órára 304,83 forintra csökkent. Nap közben a jegyzés 304,50 forint alatt is járt, amire legutóbb 2015 májusában volt példa.

A dollár jegyzése a reggeli 273,70 forintról 271,87 forintra csökkent este hét órára, a svájci franké pedig 280,00 forintról 279,07 forintra.

A forint árfolyamnyeresége annak az egyre erősödő piaci meggyőződésnek tulajdonítható, hogy a nagy hitelminősítők sorában harmadikként november elején a Moody's is befektetésre ajánlatott kategóriába emeli a magyar szuverén adósbesorolást. Fitch Ratings a három nagy nemzetközi hitelminősítő közül elsőként az idén májusban sorolta át a befektetési ajánlású sávba a magyar államadósságot. A Standard & Poor's pedig a magyar gazdaság markánsan javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóira hivatkozva szeptember közepén követte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!