Másfél évtizedes csúcs közelében a Teva

A Credit Suisse friss elemzésében megemelte a gyógyszergyártó részvényeire vonatkozó célár-ajánlását.
NAPI, 2009. augusztus 5. szerda, 10:47
Fotó:

A CS szakértői a korábbi 54 dolláros részvényenkénti árfolyam-ajánlatukat 60 dollárra emelték a következő 12 hónapra vonatkozóan, egyúttal közölték azt is, számításaik szerint a Teva 2009-ben részvényenként 3,35 dolláros, 2010-ben pedig részvényenként 4,42 dolláros profitot is elérhet.

A hírre reagálva a gyógyszeripari részvények 14 éves csúcsra futottak fel a Tel Aviv-i tőzsdén; a papírral 212 sékelen kereskedtek. A New York-i parketten kedden 53,70 dolláros árfolyamon zártak a Teva-részvényei.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK