A három héttel ezelőtti közgyűlésre 1 milliárd 454 millió forint értékű szándéknyilatkozat érkezett a részvényesektől. A szeptember 10-i fizetési határidőig a mintegy tucatnyi jegyző döntő többsége átutalta az összeget, összesen 1 milliárd 410 millió forint értékű részvényt jegyeztek le darabonként 750 forintos árfolyamon. A jegyzők között alapító részvényesek, igazgatósági tagok mellett az MFB egyik alapja is megtalálható.
A lejegyzett mintegy 1,89 millió darab kamatozó részvény túlnyomó része forintban kamatozik ( évi 9 százalékot), kevesebb, mint egyharmada viszont euróban hoz évi 7 százalékot. Valamennyi részvény 2017 szeptemberében átalakul törzsrészvénnyé. Az átalakítást megelőző hathavi tőzsdei átlagárfolyam 60 százaléka és a 750 forintos kibocsátási árfolyam közötti különbséget 40 forintos névértéken átvehető többlet-törzsrészvények formájában kapják meg a tulajdonosok. (Amennyiben elmarad a kamatfizetés, a kamatot is.)
A társaság abban bízik, hogy 2014-től már nyereséget termel, így - ha nem is az első évtől- a kamatok kifizetésének sem lesz akadálya.

( Lapunk főszerkesztője, Korányi G. Tamás a CIG alapító részvényese.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!