EURUSD

Az ECB váratlan kamatvágása, majd a pozitív csalódást okozó amerikai Q3-as amerikai GDP adatközlés után; a pénteken közzétett, tengerentúli munkaerőpiaci mutató gondoskodott a meglepetésről a piacokon, miután az októberi Nonfarm Payrolls a vártnál lényegesen magasabb foglalkoztatottság-bővülésről számolt be (ismét a QE-program decemberi/januári szűkítése felé tolva el a befektetői várakozásokat).

Így az elmúlt hét második felének jelentős dollárerősödését követően a devizapár a korábbi hónapok emelkedő csatornájának alsó trendvonalát letörve süllyedt tovább. Bár rövid távon bőven lehet még tere a pozitív korrekciónak, amennyiben a zöldhasú erősödése folytatódik, a meghatározó 1,33-as támasz törése esetén a 200-napos mozgó tesztelése következhetne majd.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

USDJPY

A vártnál lényegesen kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adatközlés hatására erősödő dollárnak köszönhetően a devizapár jegyzése a 99-es szint fölé kapaszkodott: amennyiben a kurzus a 99,40-99,60-as zóna áttörésével sikerrel venné a lélektani 100-as szint által jelentett akadályt is, további tér nyílhat meg az emelkedés (a jen gyengülése) előtt. Lefelé mindemellett a 21-, és az 50-napos mozgó által határolt tartomány alá süllyedve, az emelkedő trendvonal jelenthet fontos támaszt.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

USDHUF

Továbbra is a 222-es szint közelében billeg a kurzus: amennyiben az USDHUF jegyzésének sikerülne felette bezárnia, a következő megállót a (jelenleg 224,18-nál található) 200-napos mozgó jelenthetné a devizapár számára, míg a 217-es szint továbbra is fontos támaszként funkcionál.

USDHUF
Kép: Admiral Markets

EURUSD, USDJPY, USDHUF - technikai elemzés 2013.11.11.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!