Masszív mínuszok Ázsiában

A vegyes amerikai zárás után Ázsiában tombol a medve, a japán piac emzeti ünnep miatt zárva.
NAPI, 2010. november 23. kedd, 08:44
Fotó:

A főbb távol-keleti indexek közül a Hang Seng 2,4, a Shanghai Composite 2, az ausztrál ASX 1,2, a koreai Kospi pedig 0,8 százalékos mínusznál járt, ám a többi térségbeli index is 1,5 százalékos veszteséget mutatott.

Hongkongban főleg az ingatlanfejlesztők részvényeit büntették, miután pénteken a lakáspiaci lufit hűtendő újabb központi intézkedések bevezetését hirdették meg.

Alulteljesítők voltak a nyersanyagipari vállalatok papírjai is, míg a  kínai nagybankok részvényei a múlt héten ismét megemelt tartalékképzési követelmények következtében gyengültek 1,5-4 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK