A JP Morgan az elemzői várakozások mediánjában szereplő 24,23 milliárd dollár helyett 23,65 milliárd dollárt ért el a tavalyi negyedik negyedévben, ami így is 10 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi megfelelő időszakhoz képest. Az egy részvényre jutó nyereség viszont már jelentősen felülmúlta a várakozásokat, hiszen 1,16 dollár helyett 1,39 dollár profit jutott egy papírra; az 5,69 milliárd dolláros nettó profit 53 százalékkal jobb, mint az egy évvel korábbi.

Az amerikai ingatlanpiac javulás több tényezőn keresztül is javította a piaci kapitalizáció alapján a Wells Fargo mögött második helyre szorult bankot. Egyrészt az új jelzáloghiteleken elért díjbevétel jelentette a pozitív csalódást az elemzők elképzeléseihez képest (51 százalékkal 1,16 milliárd dollárra javult a tisztított jelzáloghitel-díjbevétel), másrészt pedig a rossz jelzáloghitelekre képzett céltartalék 70 százalékos csökkenése 11 centtel javította az EPS-t.  A bank vezérigazgatója, Jamie Dimon szerint még a hitelkártya-részleg is jól szerepelt. A bank kereskedői azonban nem szerepeltek olyan jól, hiszen mind a kötvény-, mind a részvénypiaci kereskedés bevételei visszaestek.

A bank ezen kívül közzétette a tavaly májusban nagy botrányt kavaró befektetési részlege, a "Londoni Bálna" óriási veszteségével kapcsolatos jelentését is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!