Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyilvános lakossági részvényjegyzés 2022. október 5-én indul. Az újonnan kibocsátandó részvényeket kizárólag az OTP Banknál lehet jegyezni, lakossági és intézményi ügyfeleknek egyaránt.

A társaság a nyilvános lakossági és intézményi részvény-értékesítés során – túljegyzés esetén – összesen maximum 2,3 millió 000 darab új részvényt tervez értékesíteni.

A Masterplast növekedési stratégiájának alapja a saját gyártás intenzív bővítése, amelyet zöldmezős beruházások és akvizíciók segítségével valósít meg. Jelenleg a piacok ellátását 3 országban (Magyarország, Németország, Szerbia) működő 8 gyártóbázisa biztosítja, amelyet jövőre további három új hőszigetelőanyag-gyártóüzemmel bővítenek.

A társaság növekedési és jövőépítési stratégiájában a következő jelentős lépés az ásványgyapot hőszigetelőanyagok gyártásának elindítása, amelynek finanszírozását a vállalat a tervezett tőkebevonásból kívánja fedezni. Így az októberben induló nyilvános lakossági- és intézményi részvénykibocsátás keretében nagyságrendileg 8-10 milliárd forint forrást kívánnak bevonni.

Ekkor lesz a részvényjegyzési időszak

A Masterplast Nyrt. újonnan kibocsátandó részvényeinek jegyzési időszaka a lakossági befektetők számára október 5-én 9 órakor kezdődik és október 14-én 14 órakor fejeződik be.

Az intézményi értékesítésben résztvevő befektetők számára a részvényjegyzési időszak október 10-én 9 órakor kezdődik és október 14-én 18 órakor fejeződik be.

Az OTP Bank, mint szervező és kizárólagos forgalmazó működik közre a részvényjegyzésben. Az újonnan kibocsátandó részvények iránt érdeklődő lakossági befektetők jegyzési igényüket az OTP-nél jelezhetik. A jegyzés előfeltétele, hogy az érdeklődő befektetők rendelkezzenek értékpapír számlával az OTP Banknál.

A lakossági befektetők a 4000 – 4400 forintos ársávon belül, 4400 forintos maximális áron tehetnek jegyzési ajánlatot a részvényekre. A végleges árat az intézményi jegyzés lezárását követően határozzák meg.

Az energiaválság és a klímavédelmi célok teljesítése miatt az épületek energiahatékonyságának javítása egyre sürgetőbbé vált, ezért a hőszigetelőpiac folyamatos bővülésére számítunk - mondta Tibor Dávid a Masterplast Nyrt. elnöke. A tőkebevonással tehát megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Masterplast az évtized közepére tovább erősítse pozícióját, mint a közép-kelet-európai régió meghatározó hőszigetelőanyag gyártója. Azt gondoljuk, hogy jó időzítéssel lépünk, hiszen a hőszigetelés évtizede elkezdődött  - tette hozzá az elnök.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!